HUT Hästunderstödd terapi

Välkommen till Kluvhult

Hästunderstödd terpi/pedagogik


HUT/HUP används som komplement till annan behandling där hästar medverkar i lärande och positiv utveckling. Britt-Marie började arbeta med HUT 2011 som komplement till DBT/KBT med de egna hästarna på gården.


I stallet står hästarna och tuggar hö. Vi övar medveten närvaro och släpper stress, oro, ångest. Det blir ett lugn medan vi borstar hästarna innan övningar i avslappning, balans och kroppsmedvetenhet. Kontakten med hästarna ger glädje och välbefinnande.

Du lär om dig själv i samspel med hästen, som ger direkt respons på dina känslor, tankar och beteenden. Du blir medveten, förstår och kan förändra. Britt-Marie leder och ger stöd, visar, uppmuntrar samt frågar om upplevelser och känslor. Sessionen avslutas med reflektion.


Du behöver ingen hästvana. Vi utgår från hästen, dina behov och anpassar övningarna som kan ske både på marken och på hästryggen.


Tips: Om du har möjlighet så använd ditt friskvårdsbidrag. 


Klienters utlåtande:


"Jag har känt mig trygg i de olika moment och möten med hästarna. Från att bara ha sett hästar på tv, till att våga känna tilliten till mig själv och andra har fått mig att våga saker som jag annars skulle ha avstått."

"

"Mysigt att vara med hästarna. Varit lätt att slappna av. Gillade mycket att ligga på hästen och slappna av, var väldigt avslappnande."


"Fina hästar och bra instruktör som ser sådant man själv inte ens fattar."


Läs gärna Britt-Maries examensarbete om hästars medverkan i behandling utifrån ett upplevelsebaserat lärande. 

Kontakta Britt-Marie om du har frågor och vill boka tid.

Copyright © All Rights Reserved